Warmtepompboiler met zonnepanelen

IZI Heat

Een warmtepompboiler die gebruik maakt van uw zonnepanelen als energiebron


Een warmtepompboiler die gebruik maakt van je zonnepanelen, het is mogelijk, dankzij IZI Heat.Een warmtepompboiler is een apparaat dat uw zonnepanelen gebruikt voor warmte. Traditionele boilers gebruiken gas, kolen, of stookolie om warmte te produceren. De warmtepompboiler daarentegen absorbeert de energie van de zon en zet die om in warmte. Het proces van het absorberen van zonne-energie gebeurt met behulp van een zonnepaneel en een elektrische motor. Zonnepanelen absorberen zonlicht en zetten het om in elektriciteit. Deze elektriciteit drijft de elektromotor aan, die vervolgens een ventilator in de zonnebuis aandrijft, die is aangesloten op een apparaat, zoals een warmtepompboiler, in uw huis.


De installatie van een warmtepompboiler die gebruik maakt van uw zonnepanelen voor energie begint met de installatie van een of meer zonnebuizen in het dak van uw huis, die vervolgens kunnen worden aangesloten op een elektrische motor in de kelder. De elektriciteit die door deze zonnepanelen wordt opgewekt, verwarmt water en stuurt warm water door buizen in elke buis door uw hele huis. Deze kamers zijn afgedicht, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over lekkageproblemen of mogelijke schade door vriestemperaturen buiten tijdens de wintermaanden. Wanneer dit systeem wordt geïnstalleerd, is er geen extra gasleiding nodig omdat het al wordt voorzien van zijn eigen energiebron: natuurlijk zonlicht! Dit resulteert in besparingen op energiekosten.Warmtepompboilers zijn ook erg veilig, omdat ze geen gas of stookolie gebruiken voor de warmteproductie - dus geen brandgevaar! Ze kunnen overal worden geïnstalleerd en werken stil zonder overmatig lawaai te produceren. De temperatuur van het water dat door dit systeem wordt geproduceerd, varieert wel met de tijd, maar de meeste mensen vinden dat de temperatuur tussen 45 en 50 graden ligt.


Het installatieproces kan ingewikkeld lijken, vooral als u het zelf doet in plaats van een expert in te huren. Doe daarom een beroep op IZI Heat voor de installatie van een warmtepompboiler in uw woning.

Welke verschillende soorten warmtepompboilers bestaan er?

Warmtepompboiler en zonnepanelen

Warmtepompboiler van IZI Heat met zonnepanelen

Subsidie of premie warmtepompboiler


Wie investeert in de installatie van een nieuwe warmtepompboiler voor sanitair warm water, kan een subsidie aanvragen bij Fluvius. De subsidie per woning of wooneenheid bedraagt 300 euro. Of 360 euro voor klanten met enkel nachttarief.

IZI Heat warmtepompboilers

Warm water met een warmtepompboiler

Warm sanitair water

Warm water met IZI Heat boilers

Wenst u een warmtepompboiler te installeren?


Bent u op zoek naar een warmtepompboiler? Wilt u een warmtepompboiler installeren? Kies dan voor de jarenlange ervaring van IZI Heat in warmtepompboiler installatie en plaatsing. Onze warmtepompboilers zijn, net als onze andere producten en diensten, ontworpen om in alle opzichten uit te blinken. Wij gebruiken alleen de beste componenten om uw comfort optimaal te realiseren.


De warmtepompboilers van IZI Heat zijn ontworpen met uitmuntendheid in het achterhoofd - we gebruiken alleen componenten van topkwaliteit zodat u er gedurende hun hele levensduur maximaal comfort van krijgt. Neem vandaag nog contact met ons op en doe een prijsaanvraag (warmtepompboiler prijzen, merken en modellen) op deze website.

Kies voor een IZI Heat warmtepompboiler.